Ingrediencie

50 g bielej čokolády

25 g SweetFamily trstinového cukru

300 ml smotany na šľahanie

2 PL práškovej želatíny

2 PL SweetFamily trstinového cukru

1 PL vody

štipka vanilky

hrsť malín

Panacotta z bielej čokolády s malinami

Recept The story of a cake Recepty Stvory z kuchyne - 11.01.2019 13:30  

Panacotta z bielej čokolády s malinami

 

Na panvicu si hodíme maliny, ktoré jemne popučíme, 2 PL SweetFamily trstinového cukru a 1 PL vody. Necháme zohrievať a od bodu varu povaríme cca 2 minúty. Vznikne nám rýchly malinový džem s väčšími kusmi malín. Smotanu si dáme zahrievať spolu s cukrom, vanilkou a bielou čokoládou. Zahrievame, až pokiaľ sa všetka čokoláda nerozpustí.

 

Následne metličkou do zmesi vmiešame 2 PL želatíny. Zmes cez sitko precedíme. Do pohárikov na spodok vložíme malinovú zmes. Na to nalejeme časť smotanovej zmesi. Necháme 20 minút zachladiť. Následne znova rozložíme zvyšnú malinovú zmes a vylejeme zvyšok smotanovej zmesi. Necháme chladiť minimálne 4 hodiny. Podávame posypané mandľovými lupienkami a čerstvými malinami.

 

 

Komentáre

 
 

Podobné články