AngieBakes
Ingrediencie
- Ingrediencie na cca 6 porcií:
- 500g grécky jogurt
- 60g SweetFamily krupicového cukru
- 250ml smotany na šľahanie
- 1ČL vanilkovej esencie (ak máte doma vanilkový lusk, použite ten)
- 5 plátkov želatíny
Coulis:
- 150g čučoriedok
- 100g rozdrvených keksíkov na ozdobu
- 1PL SweetFamily krupicový cukor
- 1ČL kukuričný škrob
- černice a čučoriedky na ozdobu
Najprv si v menšom hrnci zohrejeme smotanu a pridáme cukor, miešame kým sa nerozpustí. Smotanu iba zohrievame. Pridáme vanilkovú esenciu. Do iného hrnca dáme plátky želatíny a zalejeme vodou, aby nabobnali. Asi o 10 minút želatínu začneme na sporáku zohrievať a rozpúšťame. Želatínu primiešame k smotane a ešte poriadne miešame. Môžeme stále zohrievať na miernom plameni, avšak pozor aby sa nám zmes nezačala variť.
Zmes necháme trochu vychladnúť a úplne nakoniec primiešame postupne grécky jogurt. Vymiešame dohladka. Zmes rozdelíme do 6 menších sklených formičiek. Necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie do ďalšieho rána. Panna cottu môžeme posypať rozdrvenými keksíkmi a preliať čučoriedkovou omáčkou. Čučoriedkovú omáčku si pripravíme tak, že čučoriedky s trochou vody a lyžicou cukru zohrievame na miernom ohni a stále miešame, až kým poriadne nepustia šťavu a cukor sa nerozpustí (cca 5-8 minút). Škrob rozmiešame v malom množstve vody a pridáme k čučoriedkovej zmesi. Necháme ešte chvíľu povariť a stále miešame, kým nám zmes nezhustne. Necháme trošku vychladnúť a potom zmesou prelejeme panna cottu.
Do pohárikov si môžeme ešte pridať ovocie podľa chuti.
Zdieľať