Ingrediencie

115 g masla

220 g SweetFamily kryštálového cukru

250 g gréckeho jogurtu

190 g hladkej múky

40 g mletých mandlí

1 ČL prášku do pečiva

½ ČL sódy bikarbóny

½ ČL škorice

3 stonky rebarbory

2 vajíčka

1 vanilkový cukor

2 hrste sekanej čokolády

mandle na dozdobenie

Rebarborovo-mandľový koláčik

Recepty Stvory z kuchyne - 11.01.2019 13:57  

Rebarborovo-mandľový koláčik

 

Zmäknuté maslo vyšľaháme dopenista s cukrom. Po jednom zašľaháme vajíčka. Postupne prišľaháme jogurt izbovej teploty. V druhej miske si zmiešame múku, mleté mandle, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, vanilkový cukor a škoricu. Suchú zmes postupne zamiešame do tekutej zmesi. Primiešame sekanú čokoládu.

 

Rebarboru si očistíme. Polovicu si nakrájame nadrobno a druhú polovicu na 3-4 cm kúsky. Formu s priemerom 20 cm si vyložíme papierom na pečenie a nalejeme do nej polovicu cesta. Rebarboru nakrájanú nadrobno roztrúsime na povrch. Prikryjeme druhou polovicou cesta a navrch naukladáme zvyšné kúsky rebarbory. Posypeme mandľami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 60 až 70 minút.

 

 

Komentáre

 
 

Podobné články