Všetky ingrediencie na cesto spracujeme rukou na pevné cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na hodinu do chladničky. Medzitým si pripravíme plnku. Mak zmiešaný s cukrom zalejeme horúcim mliekom, premiešame. Z tejto hmoty tvoríme vlhkými rukami malé guličky, ktoré uložíme na pol hodinu do mrazničky. Rúru zapneme na 180°C.
Z cesta odoberáme malé časti, vyvaľkáme v ruke, sploštíme a do stredu uložíme makovú guličku a pevne zabalíme tak, aby plnka nevytiekla pri pečení. Vyformujeme do guličky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Toto opakujeme aj so zbytkom cesta a guličiek.
Pečieme cca 15 minút, po upečení ešte horúce vyvaľkáme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom. Z tejto dávky vyjde približne 25-30 ks.