Šuhajdy

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

December – čas, keď na nás na každom rohu číhajú obľúbené vône Vianoc. Ponorte sa do vianočného pečenia a pripravte si obľúbenú klasiku – šuhajdy. Tieto čokoládové jednohubky s orechmi, rumom a hrozienkami vyčaria úsmev každému a navodia tú správnu vianočnú atmosféru aj u vás doma.

Ingrediencie

  • 100g vlašských orechov
  • 30g sušených hrozienok
  • 20ml mlieka
  • 15ml rumu
  • 30g práškového cukru
  • 200g aspoň 54 % tmavej čokolády
  • 30g masla
  • 40g kokosového oleja

* Uvedené množstvo vystačí na cca 20 kúskov.

Postup

  • Pripravíme si papierové košíčky s priemerom 3 cm.
  • Čokoládu, maslo a kokosový olej roztopíme vo vodnom kúpeli.
  • Roztopenú čokoládu prenesieme do cukrárskeho vrecka. V tenkej vrstve ju nanesieme na dno každého košíčka a dáme zachladiť na 10 minút, aby stuhla.
  • Medzitým rumom zalejeme sušené hrozienka.
  • Mlieko privedieme do varu a pridáme k hrozienkam.
  • Nakoniec pridáme pomleté orechy aj cukor a premiešame.
  • Takto pripravenú plnku nanášame do pripravených košíčkov.
  • Následne košíčky zalejeme čokoládou a zachladíme.
  • Môžeme ozdobiť celým orechom.

Dobré rady na záver

  • Ak budú šuhajdy jesť aj deti, rum vynechajte.
  • Namiesto hrozienok môžete použiť aj sušené brusnice či pridať želé.
  • Odporúčame pripraviť dvojitú dávku, keďže jedna určite nebude stačiť.

Milí čitatelia, patria šuhajdy k vašim obľúbeným vianočným receptom? Dajte nám vedieť.

Zdieľať

Vložiť komentár