60 min

Ingrediencie

Na cesto:

200 g hladkej múky

150 g SweetFamily hnedého cukru

250 g tekvicového pyré

1 ČL mletej škorice

3 vajíčka

štipka soli

Na plnku:

250 g mascarpone

50 g masla

120 g SweetFamily práškového cukru

Na slaný karamel:

200 g SweetFamily kryštálového cukru

80 g masla

120 ml smotany na šľahanie izbovej teploty

1 ČL morskej soli

Tekvicová roláda s mascarpone krémom

- 11.01.2019 16:02  

Tekvicová roláda s mascarpone krémom

 

Najprv si pripravíme karamel. V nepriľnavom hrnci alebo panvici si na strednej teplote rozpustíme cukor. Keď už získa zlato-hnedú farbu, za stáleho miešania pridáme maslo a miešame, až kým sa nerozpustí. Opatrne prilejeme aj smotanu za stáleho miešania a minútku prevaríme. Odstavíme z ohňa a pridáme soľ. Karamel nalejeme do uzatvárateľnej nádoby a skladujeme v chladničke.

 

Rúru predhrejeme na 190 stupňov. Veľký plech vystelieme papierom na pečenie. V mise vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny, pridáme tekvicové pyré, škoricu a štipku soli. Napokon primiešame aj múku. Cesto nalejeme na pripravený plech a uhladíme. Dáme piecť na cca 15 minút. Po upečení necháme 3 minúty vychladnúť a potom pomocou kuchynskej utierky spolu s papierom na pečenie cesto opatrne zrolujeme. Necháme úplne vychladnúť.

 

Na plnku si vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a pridáme mascarpone. Vychladnuté cesto opatrne odrolujeme a popritom z neho odstránime papier na pečenie. Naplníme krémom a opäť zrolujeme. Uložíme na hodinu do chladničky. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a polejeme karamelom. Z tejto dávky vyjde cca 10-12 kusov.

 

Komentáre

 
 

Podobné články