Tvarohovo-jahodová štrúdľa

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

AngieBakes

Ingrediencie

Na cesto:

  • 180g hladkej múky
  • 1PL oleja
  • 1ČL citrónovej šťavy
  • 0,5dl vlažnej vody
  • 1 vajíčko
  • štipka soli

Na plnku:

  • 250g hrudkovitého tvarohu
  • cca 200g jahôd
  • 70g SweetFamily kryštálového cukru
  • 1,5PL detskej krupice
  • 1 vajíčko
  • olej

Na cesto si v mise zmiešame všetky ingrediencie a hnetieme rukou alebo mixérom, kým sa prestane lepiť na dno misy a je hladké. Prikryjeme utierkou a necháme pol hodinu odpočívať. Tvaroh si vymiešame s cukrom, vajíčkom a krupicou, jahody nakrájame na malé kúsky. Rúru zapneme na 180 stupnov, plech vystelieme papierom na pečenie.

Cesto dáme do stredu dosky a ťaháme tak, aby sme vytvorili z neho obdĺžnik a aby bolo tenké. Jemne polejeme olejom, natrieme naň tvarohovú zmes a posypeme jahodami. Okraje jemne zahneme a zrolujeme. Opatrne preložíme na plech, vrch potrieme olejom a pečieme cca 35-40 minút. Po upečení vyberieme, nakrájame na kúsky a posypeme práškovým cukrom.

Zdieľať

Vložiť komentár