Ingrediencie

Na cesto:

180 g hladkej múky

1 PL oleja

1 ČL citrónovej šťavy

0,5 dl vlažnej vody

1 vajíčko

štipka soli

Na plnku:

250 g hrudkovitého tvarohu

cca 200 g jahôd

70 g SweetFamily kryštálového cukru

1,5 PL destkej krupice

1 vajíčko

olej

Tvarohovo-jahodová štrúdľa

AngieBakes - 11.01.2019 09:29  

Tvarohovo-jahodová štrúdľa

 

Na cesto si v mise zmiešame všetky ingrediencie a hnetieme rukou alebo mixérom, kým sa prestane lepiť na dno misy a je hladké. Prikryjeme utierkou a necháme pol hodinu odpočívať. Tvaroh si vymiešame s cukrom, vajíčkom a krupicou, jahody nakrájame na malé kúsky. Rúru zapneme na 180 stupnov, plech vystelieme papierom na pečenie.

 

Cesto dáme do stredu dosky a ťaháme tak, aby sme vytvorili z neho obdĺžnik a aby bolo tenké. Jemne polejeme olejom, natrieme naň tvarohovú zmes a posypeme jahodami. Okraje jemne zahneme a zrolujeme. Opatrne preložíme na plech, vrch potrieme olejom a pečieme cca 35-40 minút. Po upečení vyberieme, nakrájame na kúsky a posypeme práškovým cukrom.

 

Komentáre

 
 

Podobné články