AngieBakes
Ingrediencie
Na cesto:
- 120g SweetFamily kryštálového cukru
- 150g uvarenej cvikle
- 250g hladkej múky
- 150ml bieleho jogurtu
- 0,75ml oleja
- 2PL kakaa
- 1 balík kypriaceho prášku
- 2 vajíčka
Na krém:
- 250g mascarpone
- 100g bielej čokolády
- 150ml smotany na šľahanie
- ľubovoľný džem
- maliny
Rúru zapneme na 170 stupňov. Cviklu nakrájame na malé kúsky a tyčovým mixérom vymiešame na hladký krém. Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, prilejeme olej, jogurt a cviklový krém, premiešame a pridáme aj múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Vznikne nám hustý krém.
Tri menšie srdiečkové formy vystelieme papierom na pečenie a po stranách vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto do nich rovnomerne nalejeme do 3/4, vrch uhladíme a dáme piecť na cca 25-30 minút. Po upečení necháme trocha vychladnúť a potom vyberieme z formy. Ak by stred priveľmi narástol, rovnomerne ho nožom zrežeme.
Zdieľať