Gaštanová roláda s kúskami čokolády

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Recept The story of a cake

Ingrediencie

Na cesto:

  • 110g cukru SweetFamily hrubý kryštál
  • 90g polohrubej múky
  • 2PL rastlinného oleja
  • 1PL teplej vody
  • 2PL kakaa
  • 5 vajec ( samostatne bielky, žĺtky)

Na krém:

  • 250g mascarpone
  • 125g gaštanového pyré
  • 30g nasekanej 60% čokolády
  • 50-60ml šľahačkovej smotany
  • 1PL SweetFamily práškový cukor (alebo podľa chuti)

Pripravíme si veľký plech s papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Vyšľaháme žĺtky s cukrom dopenista. Pridáme olej, vodu. Primiešame múku a kakao. Jemne vmiešame aj vyšľahané bielky. Cesto vylejeme na plech, zarovnáme a dáme piecť na cca 8-10 min. Upečené cesto zvinieme a zabalíme do vlhkej utierky. Necháme mierne vychladnúť.

Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme mascarpone s gaštanovým pyré a cukrom. Krém bude dosť hustý, preto odporúčam ešte prišľahať 50-60 ml šľahačkovej smotany na zjemnenie. Keď nám cesto jemne vychladlo, natrieme ho gaštanovým krémom a posypeme nasekanou čokoládou. Odstránime papier a cesto s krémom zvinieme do rolády. Dáme do chladničky stuhnúť na cca 2-3 hodiny.

Tip

Hotovú roládu môžeme poprášiť cukrom alebo poliať bielou čokoládou a posypať čokoládovými

Zdieľať

Vložiť komentár