Recept The story of a cake
Ingrediencie
Na cesto:
- 110g cukru SweetFamily hrubý kryštál
- 90g polohrubej múky
- 2PL rastlinného oleja
- 1PL teplej vody
- 2PL kakaa
- 5 vajec ( samostatne bielky, žĺtky)
Na krém:
- 250g mascarpone
- 125g gaštanového pyré
- 30g nasekanej 60% čokolády
- 50-60ml šľahačkovej smotany
- 1PL SweetFamily práškový cukor (alebo podľa chuti)
Pripravíme si veľký plech s papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Vyšľaháme žĺtky s cukrom dopenista. Pridáme olej, vodu. Primiešame múku a kakao. Jemne vmiešame aj vyšľahané bielky. Cesto vylejeme na plech, zarovnáme a dáme piecť na cca 8-10 min. Upečené cesto zvinieme a zabalíme do vlhkej utierky. Necháme mierne vychladnúť.
Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme mascarpone s gaštanovým pyré a cukrom. Krém bude dosť hustý, preto odporúčam ešte prišľahať 50-60 ml šľahačkovej smotany na zjemnenie. Keď nám cesto jemne vychladlo, natrieme ho gaštanovým krémom a posypeme nasekanou čokoládou. Odstránime papier a cesto s krémom zvinieme do rolády. Dáme do chladničky stuhnúť na cca 2-3 hodiny.
Tip
Hotovú roládu môžeme poprášiť cukrom alebo poliať bielou čokoládou a posypať čokoládovými