6 porcií

Ingrediencie

Suroviny na cesto:

220 g polohrubej múky

300 ml mlieka

2 PL SweetFamily trstinového cukru

2 PL masla

1 prášok do pečiva

2 vajcia

olej

štipka soli

Suroviny na jahodovú omáčku:

500 g jahôd

100 g trstinového cukru

šťava z ½ pomaranča

Suroviny do jogurtu:

500 ml bieleho jogurtu (grécky)

½ PL SweetFamily trstinového cukru

nastrúhaná kôra z pomaranča

Vafle s jogurtom a jahodami (recept Sladkej babky)

- 26.06.2019 00:00  

 

Jahody umyjeme a pripravíme do misky. V menšom hrnci skaramelizujeme cukor, potom do neho pridáme jahody a pomarančovú šťavu z jednej polovice pomaranča. Zmes privedieme do varu a varíme dve minúty. Následne varíme na čo najmenšom plameni, kým pomarančová šťava nezhustne.

Na cesto si v miske zmiešame múku, prášok do pečiva, trstinový cukor a štipku soli. V mlieku medzitým rozšľaháme vajcia a maslo, zmes vylejeme do suchej múčnej zmesi a všetko dohromady zapracujeme mixérom tak, aby vzniklo hladké cesto. Keď ho máme, môžeme ho nechať dvadsať minút odpočívať. Po dvadsiatich minútach zahrejeme vafľovač, namažeme ho olejom, alebo maslom (ak nemáme olej). Cesto vylejeme na vafľovač a pečieme dozlatista.    

Nakoniec pripravíme jogurt.  Zmiešame ho s pomarančovou kôrou z jedného pomaranča a trstinovým cukrom. Vafle servírujeme s jogurtom a jahodovým rozvarom.

 

Komentáre

 
 

Podobné články