Šišky

Uložiť

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

  • 350g hladkej múky
  • 20g čerstvého droždia
  • 35g masla
  • 170ml mlieka
  • 1 a pol lyžice SweetFamily kryštálového cukru
  • 3 kopcovité lyžice práškového cukru
  • 1 celé vajíčko
  • 1 žĺtok
  • nastrúhaná kôra z jedného pomaranča

Postup

Najprv si pripravíme kvások – mlieko trošku zohrejeme, pridáme doň kryštálový cukor a rozmrvené droždie a necháme  nakysnúť. Zatiaľ si do veľkej misy dáme všetky ostatné suroviny a potom pridáme aj nakysnuté droždie. Rukou spracujeme a miesime, až kým cesto nie je nadýchané a neodlepuje sa od misy (cca 10 min). Potom prikryjeme utierkou a necháme odpočívať na teplom mieste cca hodinu.

Po hodine vyklopíme cesto na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na hrúbku cca 2 cm. Vykrajujeme kruhy o priemere 6,5 cm (zbytky cesta znova pomiesime a vykrajujeme) a necháme ich odpočívať ďalších 30 minút. Zatiaľ si v hlbšom hrnci zohrejeme na strednej teplote olej (cca 1 liter) a potom doň ukladáme šišky – vyprážame dozlatista z oboch strán. Podávame posypané práškový cukrom. Toto je rozpis na 15 kusov.

Zdieľať

Vložiť komentár