Ingrediencie:

Korpus:

160 g kryštálového cukru

160 g hladkej múky

20 g kakaa

20 ml oleja

6 vajec

tuk na vymastenie

hrubá múka na vysypanie formy

Krém:

150 g kryštálového cukru

200 g čokolády na varenie

250 g masla

3 vajcia

Poleva:

400 g čokolády na varenie

Čokoládová torta (recept Sladkej babky)

- 25.01.2021 11:04  

 

Korpus:

Vajcia s cukrom vyšľaháme vo vodnom kúpeli do hustej hmoty. Vareškou vmiešame preosiatu múku s kakaom a následne pridáme aj olej. Vzniknutou hmotou naplníme vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu s priemerom 26 cm. Pečieme pri 160°C asi 45 minút. Po upečení korpus necháme asi 15 minút vychladnúť a potom ho vyklopíme hore dnom na pomúčenú dosku alebo papier.

Krém:

Vajcia s cukrom varíme nad parou do zhustnutia, pridáme 200 g čokolády na varenie a po vychladnutí spojíme so zmäknutým maslom, aby vznikol krém.

Korpus rozrežeme na 2 polovice, ktoré spojíme krémom. Tortu potrieme zvyšným krémom a polejeme 400 g čokolády, ktorú rozpustíme nad parou vo vodnom kúpeli. Ozdobíme ľubovoľne podľa fantázie.

 

Komentáre

 
 

Podobné články