30 min

Ingrediencie

200 g jahôd

120 g SweetFamily kryštálového cukru

20 g kukuričného škrobu

50 g masla

3 žĺtka

šťava z polovice citróna

Jahodový krém

AngieBakes - 03.01.2019 11:13  

Jahodový krém

 

Jahody si tyčovým mixérom rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Žĺtka s cukrom a kukuričným škrobom vymiešame tak, aby neboli hrudky. Do menšieho hrnca nalejeme prepasírované jahody, pridáme vyšľahaný žĺtkový krém, šťavu z citróna a na miernom ohni pri stálom miešaní varíme, až kým krém nezhustne. Po zhustnutí primiešame maslo a odstavíme z ohňa. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote, naplníme do sklenených uzatvárateľných fľašiek a skladujeme v chladničke. Ideálne na lievance, do koláčikov.

 

Komentáre

 
 

Podobné články