Ak máte chuť na niečo špeciálne, vyskúšajte kardinálov rez. Tento lahodný dezert sa skladá z jemného piškótového a bielkového cesta, z krému s mascarpone a so šľahačkou a nechýba mu ani šťavnaté ovocie. Jednoduchá príprava a luxusný výsledok. Potešíte ním rodinu či priateľov, no pripraviť si ho môžete aj len tak pre radosť.
- Najskôr pripravíme piškótové cesto.
- Vyšľaháme 5 žĺtkov a 2 celé vajcia spolu s kryštálovým cukrom do svetlej peny.
- Prisypeme múku a kypriaci prášok.
- Pripravené cesto prelejeme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou.
- Následne pripravíme snehové cesto.
- Vyšľaháme 5 bielkov do polotuha, potom po častiach prisypávame na miernych otáčkach krupicový cukor. Otáčky postupne pridávame a šľaháme do tuha, kým sa cukor nerozpustí.
- Keď je sneh vyšľahaný do tuhej peny, pridáme k nemu škrob a premiešame metličkou.
- Sneh presunieme do cukrárskeho vrecka.
- Pripravené piškótové cesto a snehové cesto nanášame na plech do tvaru pásikov striedavo – začneme piškótovým cestom a pokračujeme snehovým.
- Pečieme približne 20 minút pri 160 °C.
- Vychladnuté cesto vyklopíme a nakrájame na 3 rovnaké diely.
Príprava krému: Krém pripravíme vymiešaním mascarpone, smotany na šľahanie a práškového cukru.
Vrstvenie:
- Na prvú vrstvu cesta nanesieme pripravený krém.
- Na krém následne pozdĺžne nanesieme džem a poukladáme čerstvé ovocie. Takto naplníme aj druhú vrstvu a nakoniec položíme tretiu vrstvu cesta.
- Necháme vychladnúť a podávame.
Buchtová sladká dielňa radí: So snehom pracujeme rýchlo, aby „nespadol“.