Ingrediencie

80 g masla

300 g polohrubej múky

20 g droždia

100 ml mlieka

1-2 lyžice rumu

¼ lyžičky soli

5-6 lyžíc práškového cukru

3 žĺtky

Trdelník (recept Sladkej babky)

- 27.10.2020 12:37  

 

Z droždia a mlieka si pripravíme kvások. Z múky, masla, cukru, žĺtkov, soli, 1-2 lyžíc rumu a kvásku pripravíme polotuhé cesto. Necháme ho ½ hodinu kysnúť a potom cesto rozdelíme na 2 polovice, vytvarujeme šúľky a obmotáme ich okolo valčeka. Keď je cesto na valčeku, potrie sa rozšľahaným bielkom a obalí v zmesi mletých orechov a cukru. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 10 minút.

Tip na záver: Na pečenie trdelníka môžete použiť aj formu na srnčí chrbát. Z cesta vytvarujeme hrubšie a dlhšie pásy, ktore ukladáme na obrátenú formu srnčieho chrbta.

 

Komentáre

 
 

Podobné články