Ingrediencie

180 gmaslových keksíkov

100 gmasla

400 mlmlieka

3vajíčka

130 gSweetFamily kryštálového cukru

1vanilkový lusk

40 ghladkej múky

1balík mletej želatíny

180 mlsmotany na šľahanie

krokant a ovocie na ozdobu

Nepečený dezert a´la Krémeš

AngieBakes - 10.01.2019 16:59  

Keksíky si rozdrvíme na jemno a zmiešame s rozpusteným maslom. Z tejto hmoty nadávkujeme po 2 lyžiciach na dno pripravených sklenených nádobiek  a pritlačíme rukou. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme so 60 g cukru do tuha a odložíme bokom. Žĺtka ručnou metličkou vymiešame so 100 ml mlieka, semienkami z vanilkového lusku a s múkou. Zvyšok mlieka dáme variť a keď už je horúce, prilejeme žĺtkovú zmes a na strednej teplote varíme, až kým krém nezhustne. Na konci primiešame aj mletú želatínu a ručnou metličkou premiešame. Odstavíme z ohňa. Necháme trocha vychladnúť a po častiach primiešame k tuhému snehu.

Tento krém nadávkujeme do 3/4 do pripravených pohárikov a uložíme do chladničky na 4 hodiny. Pred podávaním vyšľaháme smotanu do tuha a s pomocou ozdobného vrecka nastriekame šľahačku na vrch krému. Posypeme krokantovými kúskami a ozdobíme ovocím. Z tejto dávky vyjde 6-8 kusov, záleží od veľkosti pohárikov. 

 

Komentáre

 
 

Podobné články