Ingrediencie

280 gjemne mletých ovsených vločiek

150 gcelozrnnej hladkej špaldovej múky

130 gSweetFamily trstinového cukru

230 gmasla izbovej teploty

1lyžička kypriaceho prášku

cca 600 gčerstvých jahôd alebo aj zavárané ovocie

nastrúhaná kôra z 1 citróna - ak použijeme zavárané

2lyžice kukuričného škrobu - ak použijeme zavárané

Špaldovo-ovsený koláč plnený jahodami

AngieBakes - 11.01.2019 09:37  

Ak použijeme zavárané ovocie, tak si najprv pripravíme plnku. Šťavu zo zaváraného ovocia nalejeme do hrnca, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, cukor podľa chuti (1-2 lyžice) a kukuričný škrob a na strednom ohni varíme za stáleho miešania, až kým nezhustne. Potom pridáme aj zvyšok ovocia, premiešame a odstavíme. Ak použijeme čerstvé ovocie, tak ho nakrájame na menšie kúsky.

Rúru zapneme na 180 stupňov. Na cesto si vyšľaháme maslo s cukrom a primiešame aj ovsené vločky, špaldovú múku a kypriaci prášok. Zmiešame - vareškou alebo rukou. Cesto by malo byť také trocha mrveničkové. Polovicu cesta natlačíme na dno vymastenej formy - 24 cm, na to nanesieme plnku (alebo naukladáme nahusto čerstvé jahody) a navrch nasypeme nahusto mrveničku zo zvyšku cesta. Dáme piecť do predhriatej rúry na cca 20-25 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.

 

Komentáre

 
 

Podobné články