Ingrediencie

4vajcia (samostatne bielky a žĺtky)

štipka soli

120 gSweetFamily RETRO kryštálového cukru

100 ghladkej múky

25 gkakaa

4 PLrastlinného oleja

500 gjemného tvarohu

250 gmascarpone

90 gSweetFamily práškového cukru

1 ČLvanilkového extraktu

150 gčokolády (40 %)

150 mlsmotany na šľahanie

Tvarohové Míša rezy

Recept The story of a cake - 11.01.2019 13:15  

Pripravíme si formu s rozmermi 20 x 30 cm a vystelieme ju papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 160 stupňov. Vyšľaháme bielky so štipkou soli a postupne do nich zašľahávame cukor, kým nevyrobíme pevný sneh (5-8 min). Postupne prišľaháme po jednom žĺtky. Po lyžiciach pridávame aj olej. Zmiešame múku s kakaom, preosejeme v sitku a takúto preosiatu zmes primiešame stierkou zľahka k cestu. Cesto nalejeme do formy, uhladíme a dáme piecť do rúry na cca 25 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.

Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme mascarpone, tvaroh, cukor a vanilkový extrakt. Tento krém (mal by byť hustejší) natrieme na vychladnutý kakaový korpus. (Ak chceme, korpus môžeme ešte predtým potrieť nejakým pikantným lekvárom).  Môžeme dať na chvíľu zachladiť. Pripravíme si ganache. V hrnci zohrejeme smotanu, do ktorej pridáme nalámanú čokoládu. Nevaríme. Čokoládu iba poriadne premiešame so smotanou a túto, mierne vychladnutú polevu nalejeme na tvarohový krém. Koláčik môžeme ozdobiť a odložíme do chladničky, aby ešte stuhol.

*koláč môžete poliať iba rozpustenou čokoládou, no ja mám radšej ganache, pretože nepraská a lepšie sa krája.

 

Komentáre

 
 

Podobné články