Citrónové cake-pops

Uložiť

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

Na približne 20 ks:

  • 200g mascarpone
  • 90g SweetFamily krupicového cukru
  • 90g múky
  • 60g citrónovej marmelády
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 citrón
  • 5 vajec

Na zdobenie:

  • 250g práškového cukru
  • 40ml citrónovej šťavy
  • 20ks špajdlí
  • rôzne jedlé dekorácie

Vajíčka vyšľahajte ručným mixérom dopenista (približne 3 minúty). Pridajte cukor a vanilkový cukor. Šľahajte ďalšie 3 minúty, kým sa nezačnú v mase tvoriť bublinky. Pridajte múku a premiešajte. Vylejte na plech s papierom na pečenie a pečte v rúre pri teplote 180 °C. Po upečení nechajte cesto vychladnúť.

Cesto po vychladnutí rozmrvte. Pridajte k nemu nastrúhanú kôru z umytého citróna, mascarpone a citrónový džem a celú masu jemne premiešajte (ak je cesto príliš drobivé, pridajte džem, musí sa však dobre tvarovať). Z cesta vymodelujte vajíčka a napichnite ich na špajdle. Takto vymodelované vajíčka nechajte chvíľu odstáť na chladnom mieste.

Z práškového cukru a citrónovej šťavy vypracujte polevu, do ktorej namáčajte vajíčka na špajdli. Môžete dekorovať rôznymi jedlými ozdôbkami. Ak chcete mať vajíčka farebné, môžete pridať do polevy potravinárske farbivo.

Zdieľať

Vložiť komentár