80 min

Ingrediencie

Forma: koláčová s priemerom 24 cm

Na cesto:

150 g masla

200 g hladkej múky

70 g SweetFamily práškového cukru

1 ČL kypriaceho prášku

1 žĺtok

štipka soli

Na plnku:

450 g gaštanového pyré

50 g mletých orechov

230 ml smotany na šľahanie

4 PL SweetFamily krupicového cukru

2 väčšie hrušky

2 žĺtky

Gaštanový tart s hruškami

- 11.01.2019 15:32  

Gaštanový tart s hruškami

 

Rúru zapneme na 180 stupňov. Múku preosejeme s práškovým cukrom, kypriacim práškom a štipkou soli, pridáme maslo, rozmrvíme a napokon pridáme aj žĺtko a spracujeme na pevné cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na 15 minút do chladničky. Zatiaľ si pripravíme plnku. Gaštanové pyré roztlačíme vidličkou, pridáme smotanu na šľahanie, cukor, žĺtka a mleté orechy a mixérom vymiešame do hladkého krému. Cesto vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme do pripravenej okrúhlej koláčovej formy.

 

Nadbytočné okraje odrežeme. Cesto popicháme jemne vidličkou a nanesieme na neho gaštanový krém. Hrušky umyjeme a prerežeme na polovice, kôstky odstránime. Uložíme ich na plnku rozrezanou časťou nadol. Zvyšné odrezané cesto vyvaľkáme a vykrajujeme z neho ľubovoľné tvary. Uložíme ich na koláč. Dáme piecť na cca 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť a nakrájame.

 

Komentáre

 
 

Podobné články