Ingredience

Na cesto:

300 g hladkej múky

80-100 g sušených brusníc

20 g čerstvého droždia

30 g masla

50 g Sweet Family práškového cukru

150 ml mlieka

1 ČL škorice

1 vajíčko

nastrúhaná kôra z 1 pomaranča

Na kríž:

3 PL múky

cca 2-3 PL vody

Na potretie:

50 ml vody

2 PL SweetFamily kryštálového cukru

Hot Cross Buns - veľkonočné buchty

AngieBakes - 11.01.2019 07:41  

Hot Cross Buns - veľkonočné buchty

 

Najprv si do jednej misy preosejeme múku, škoricu, štipku soli a práškový cukor. Do vlažného mlieka pridáme roztopené maslo, vajíčko a pomarančovú kôru, prešľaháme a pridáme aj droždie. Prilejeme na múčnu zmes a rukou alebo mixérom vymiesime. Prisypeme aj sušené brusnice a miesime, až kým sa cesto neodlepuje od dna misy. Potom prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť. Cesto potom rozdelíme na 8 častí a každé vytvarujeme do bochníčka a uložíme ďalej od seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru zapneme na 180°C.

 

Na krížiky si zmiešame múku s toľkými lyžicami vody, až bude hmota hustejšia - radšej pomaly pridávame vodu. Túto hmotu dáme do sáčku alebo potravinárskeho vrecka a odstrihneme trošku z konca. Na buchty nakreslíme krížiky. Dáme piecť na cca 20-25 minút. Medzitým si pripravíme sirup na potretie - v malom hrnci povaríme vodu s cukrom a keď vytiahneme upečené buchty z rúry, natrieme ich ešte horúce sirupom aby sa pekne leskli.

 

Z tejto dávky vyjde 8 kusov.

 

Komentáre

 
 

Podobné články