Ingrediencie
- 250g hladkej múky
- 150g mletých mandlí
- 100g masla
- 150g SweetFamily kryštálového cukru
- 100ml smotany na šľahanie
- 1/2ČL mandľovej arómy
- 3 vajíčka
- 1 balík kypriaceho prášku
- práškový cukor SweetFamily na posypanie
Postup
Rúru si predhrejeme na 180°C. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vajíčka, mandľovú arómu a prilejeme smotanu na šľahanie. Múku zmiešame s kypriacim práškom a mletými mandľami, pridáme k zmesi a premiešame. Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme múkou a pomocou lyžice do nej rovnomerne rozotrieme cesto. Dáme piecť na cca 50 minút a ak by počas pečenia príliš hnedol vrch, tak prikryjeme papierom na pečenie.
Po upečení vyberieme a necháme pár minút chladnúť vo forme a potom opatrne vyklopíme na tanier. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Zdieľať