Recepty Stvory z kuchyne
Ingrediencie
- 190g strúhaného kokosu
- 100g horkej čokolády
- 70g SweetFamily kryštálového cukru
- 80g jahôd
- 2 vaječné bielka
- štipka drvenej vanilky
Vaječné bielka si prešľaháme s cukrom na nízkych obrátkach až do momentu pokiaľ sa neroztopí všetok cukor. Do zmesi pridáme štipku vanilky a vmiešame kokos. Zmes necháme v chladničke vychladiť cca 20 minút. Do zmesi následne opatrne vmiešame nadrobno nakrájané jahody. Vytvarujeme malé kopčeky a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri 160 stupňoch cca 20 minút, pokiaľ kopčeky nie sú dozlata. Po vychladnutí kopčekov ich spodnú časť opatrne namáčame v roztopenej čokoláde.
Zdieľať