Ingrediencie

Na cesto:

200 g polohrubej múky

100 g masla (najlepšie je studené - priamo vytiahnuté z chladničky)

15 g SweetFamily Stevi cukru

1 vajce

Na náplň:

500 g rebarbory

200 g kryštálového SweetFamily cukru (môže byť aj hnedý)

2 čl škorice

3 vrchovaté lyžice polohrubej múky

3 stredne veľké jablká

Na posýpku:

100 g polohrubej múky

100 g SweetFamily hnedého cukru

100 g studeného masla

1 čl škorice

Krehký rebarborovo-jablkový koláč s mrveničkou

Recepty Fresshion - 10.01.2019 08:05  

Krehký rebarborovo-jablkový koláč s mrveničkou

 

Najskôr si pripravíme cesto. Na pracovnú dosku vysypeme múku s cukrom a pridáme na malé kúsky nakrájané maslo. Rukami to spracujeme na konzistenciu podobnú piesku, následne si do stredu urobíme jamku, do ktorej pridáme vajce a ručne vypracujeme hladké cesto. To vytvarujeme do guľôčky, zabalíme do fólie a necháme aspoň 30 minút odpočívať v chladničke. Medzitým si očistíme jablká s rebarborou a nakrájame ich na malé (cca 1-2 cm) kúsky. Zmiešame ich s kryštálovým cukrom a troma lyžicami múky so škoricou, tak aby bol každý jeden kúsok pekne obalený.

 

Nakoniec si pripravíme aj posýpku. Na tú ručne vypracujeme maslo s hnedým cukrom, múkou a škoricou až kým sa nám nevytvoria rovnomerné hrudky.

 

Cesto po vybratí z chladničky rozvaľkáme na hrúbku asi 3-4mm, dáme do okrúhlej formy (okraje môžeme ozdobiť vzorom, ktorý vznikne po otlačení vidličky), rovnomerne rozložíme ovocie a posypeme posýpkou. Prvých 15 minút pečieme koláč v trúbe vyhriatej na 190 stupňov. Potom znížime teplotu  na 170 stupňov a dopekáme ešte asi 30 minút.

 

Komentáre

 
 

Podobné články