Nepečený dezert a´la Krémeš

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

AngieBakes

Ingrediencie

  • 180g maslových keksíkov
  • 130g SweetFamily kryštálového cukru
  • 100g masla
  • 40g hladkej múky
  • 400ml mlieka
  • 180ml smotany na šľahanie
  • 3 vajíčka
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 balík mletej želatíny
  • krokant a ovocie na ozdobu

Keksíky si rozdrvíme na jemno a zmiešame s rozpusteným maslom. Z tejto hmoty nadávkujeme po 2 lyžiciach na dno pripravených sklenených nádobiek a pritlačíme rukou. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme so 60 g cukru do tuha a odložíme bokom. Žĺtka ručnou metličkou vymiešame so 100 ml mlieka, semienkami z vanilkového lusku a s múkou. Zvyšok mlieka dáme variť a keď už je horúce, prilejeme žĺtkovú zmes a na strednej teplote varíme, až kým krém nezhustne. Na konci primiešame aj mletú želatínu a ručnou metličkou premiešame. Odstavíme z ohňa. Necháme trocha vychladnúť a po častiach primiešame k tuhému snehu.

Tento krém nadávkujeme do 3/4 do pripravených pohárikov a uložíme do chladničky na 4 hodiny. Pred podávaním vyšľaháme smotanu do tuha a s pomocou ozdobného vrecka nastriekame šľahačku na vrch krému. Posypeme krokantovými kúskami a ozdobíme ovocím. Z tejto dávky vyjde 6-8 kusov, záleží od veľkosti pohárikov.

Zdieľať

Vložiť komentár