Ingrediencie

170 g SweetFamily hrubého kryštálového cukru

100 g hladkej múky

75 g mletých orechov

20 g kakaa

5 PL rastlinného oleja

2 ČL prášku do pečiva

3 vajíčka

Krém:

200 g masla

350 ml mlieka

250 ml smotany na šľahanie

4 PL SweetFamily hrubého kryštálového cukru

1 PL práškového cukru

1 vanilkový puding

3 žĺtka

čokoládové hobliny

marhuľový lekvár

Orechová tortička s vanilkovým krémom

Recepty Stvory z kuchyne - 11.01.2019 14:26  

Orechová tortička s vanilkovým krémom

 

Ako prvé si pripravíme krém, ktorý si necháme zachladiť. Z mlieka, vanilkového pudingu a cukru si začneme pripravovať puding. Keď je zmes horúca, ale nie vriaca, prilejeme ju k rozšľahaným 3 žĺtkom za stáleho miešania. Zmes aj s vajíčkami vrátime na sporák a varíme puding do úplného zhustnutia. Do teplého pudingu pridáme maslo, ktoré sa v pudingu roztopí. Krém necháme vychladnúť a potom následne vložíme do chladničky.

 

Pripravíme si korpus. Vyšľaháme si vajíčka s cukrom do penista. Vmiešame olej. V samostatnej miske si zmiešame múku, mleté orechy, kakao a prášok do pečiva. Múčnu zmes pomaly primiešame do vajíčkovej zmesi. Cesto vlejeme do formy vystlanej papierom na pečenie s priemerom 20 cm a pečieme pri teplote 160 °C cca 40 minút alebo pokiaľ korpus nebude upečený a na špajdľu zapichnutú do cesta sa nebude lepiť cesto. Keď korpus vychladne, zarežeme ho dorovna a rozdelíme na dve časti. Prvý korpus vložíme na dno formy, potrieme lekvárom a natrieme krémom. Položíme navrch ďalší korpus, znova potrieme lekvárom a vanilkovým krémom. Na záver natrieme šľahačku, ktorú si pripravíme vyšľahaním smotany a práškového cukru.

 

Posypeme čokoládovými hoblinami a necháme zachladiť.

 

Komentáre

 
 

Podobné články