Orechové tartaletky s citrónovým krémom

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

Na cesto:

  • 200g hladkej múky
  • 100g studeného masla
  • 50g mletých orechov
  • 85g SweetFamily práškového cukru
  • 1 vajíčko

Na krém:

  • 120g SweetFamily kryštálového cukru
  • 150g smotany na šľahanie (voliteľné)
  • 50g kukuričného škrobu
  • 500ml mlieka
  • 3 žĺtka
  • šťava z 2 citrónov
  • ovocie na ozdobu

Postup

Najprv si pripravíme krém. Do hrnca nalejeme mlieko, kukuričný škrob, cukor a žĺtka a metličkou poriadne premiešame, aby neboli hrudky. Na strednom ohni varíme pri stálom miešaní, až kým nezhustne, potom primiešame aj citrónovú šťavu. Odstavíme a necháme vychladnúť. Samotný krém takto chutí skvele, ale ak chcete, do krému môžete primiešať aj 150 g do tuha vyšľahanej smotany, tak bude jemnejší.

Na cesto si v mise rozmrvíme múku s maslom nakrájaným na malé kocky. Potom pridáme mleté orechy, práškový cukor a nakoniec vajíčko a vypracujeme pevné cesto, ktoré zabalíme do fólie a uložíme na hodinu do chladničky. Potom cesto vyberieme, na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktorými vystelieme formu na tartaletky (cca 10-12 cm). Formičky netreba vymazať ani vysypať maslom. Papier na pečenie rozstriháme na malé štvorce a uložíme ich na cesto, ktoré potom zaťažíme napr. suchými strukovinami a dáme takto piecť pri 180°C na 15 minút, po uplynutí tohto času strukoviny aj papier odstránime a pečieme ešte cca 5 minút. Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Naplníme krémom.

Zdieľať

Vložiť komentár