Ingrediencie

250 g hrozienok

250 g masla izbovej teploty

240 g hladkej múky

135 g SweetFamily hnedého cukru

50 g mandlí (celé)

65 g lieskových orieškov (celé)

150 ml koňaku alebo pomarančového džúsu

2 ČL prášku do pečiva

10 sušených fíg

10 sušených marhúľ

4 vajcia

Ovocný chlebík

- 15.03.2019 00:00  

Ovocný chlebík

 

Ovocie nakrájajte na kúsky a namočte do koňaku alebo pomarančového džúsu a nechajte odstáť približne hodinu.

Rúru zapnite na 175 °C. Vymiešajte maslo s cukrom dopenista. Do tejto zmesi postupne pridajte vajíčka. Potom pridajte polovicu múky a ovocnej zmesi, premiešajte. Pridajte zvyšok múky a ovocnej zmesi a všetky ostatné ingrediencie. Zmes vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na chlieb (objem 2 l) a pečte 1,5 hodiny. Po upečení nechajte chlebík ešte 10 minút vo forme. Potom ho z formy vyklopte. Keď chlebík celkom vychladne, posypte ho práškovým cukrom.

 

 

Komentáre

 
 

Podobné články