Ingrediencie

250 ghrozienok

250 gmasla izbovej teploty

240 ghladkej múky

135 gSweetFamily hnedého cukru

50 gmandlí (celé)

65 glieskových orieškov (celé)

150 mlkoňaku alebo pomarančového džúsu

2 ČLprášku do pečiva

10sušených fíg

10sušených marhúľ

4vajcia

Ovocný chlebík

- 15.03.2019 11:01  

Ovocie nakrájajte na kúsky a namočte do koňaku alebo pomarančového džúsu a nechajte odstáť približne hodinu.

Rúru zapnite na 175 °C. Vymiešajte maslo s cukrom dopenista. Do tejto zmesi postupne pridajte vajíčka. Potom pridajte polovicu múky a ovocnej zmesi, premiešajte. Pridajte zvyšok múky a ovocnej zmesi a všetky ostatné ingrediencie. Zmes vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na chlieb (objem 2 l) a pečte 1,5 hodiny. Po upečení nechajte chlebík ešte 10 minút vo forme. Potom ho z formy vyklopte. Keď chlebík celkom vychladne, posypte ho práškovým cukrom.

 

Komentáre

 
 

Podobné články