Ingrediencie

Na cesto:

310 g hladkej múky

250 g hrubého kryštálového cukru

250 g kyslej smotany

115 g masla

110 g orechov

100 g hnedého cukru

370 ml mlieka

1 PL škorice

2 PL masla

2 PL hladkej múky

1 ČL drvenej vanilky

1 prášok do pečiva

2 vajíčka

Poleva:

80 ml Baileys likéru alebo iného krémového likéru

2-3 PL práškového cukru

Prekladaný orechový koláčik s likérom

Recepty Stvory z kuchyne - 11.01.2019 14:20  

Prekladaný orechový koláčik s likérom

 

V jednej miske si zmiešame 310 g múky, 250 g cukru a prášok do pečiva. V druhej miske ručne rozšľaháme vajíčka, primiešame smotanu, mlieko, drvenú vanilku a roztopené maslo. Túto tekutú zmes primiešame k sypkej zmesi a odložíme bokom. Orechy si nasekáme na drobno a zmiešame so škoricou a hnedým cukrom. Malý plech si vystelieme papierom na pečenie, vlejeme 1/3 cesta a posypeme 1/3 orechovej posýpky. Nalejeme ďalšiu tretinu cesta a znova posypeme tretinou orechovej posýpky, nalejeme poslednú tretinu cesta.

 

K zvyšku orechovej zmesi pridáme 2 PL studeného masla a 2 PL hladkej múky a rozdrobíme na mrveničku. Posypeme koláčik a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C 40-45 minút. Hotový koláčik popicháme a polejeme zmesou likéru a práškového cukru. Necháme vychladnúť a podávame posypané práškovým cukrom.

 

Komentáre

 
 

Podobné články