Ingrediencie

200 g hladkej pšeničnej múky

200 g celozrnnej múky

100 g pomletých ovsených vločiek

4 dl vlažnej vody

1 PL SweetFamily RETRO kryštálového cukru

1 PL soli

1 PL rastlinného oleja

1 PL octu

1 balenie instantného droždia

hrsť slnečnicových semienok

hrsť tekvicových alebo iných semienok

Rýchly celozrnný chlebík so semienkami

Recept The story of a cake - 11.01.2019 13:21  

Rýchly celozrnný chlebík so semienkami

 

Zmiešame vlažnú vodu, droždie a cukor a počkáme, kým droždie nezačne pracovať. Vo veľkej mise zmiešame múky, vločky, soľ, olej, ocot, semienka a pridáme aj „kvások“. V tejto miske alebo v kuchynskom robote vypracujeme cesto. Potom ho prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť asi hodinu a pol. Nakysnuté cesto preložíme do vymastenej a múkou vysypanej chlebíkovej formy a môžeme ho ešte posypať semienkami. Necháme ho ešte 15-20 minút podkysnúť.

 

Rúru vyhrejeme na 200 stupňov a chlebík v nej pečieme prikrytý cca 40 minút. Ďalších 15-20 minút pečieme odokrytý, aby sa nám zapiekla aj kôrka (prispôsobiť podľa vašej rúry). Chlebík vyberieme, zabalíme do utierky a necháme pred podávaním ešte mierne vychladnúť.

 

Komentáre

 
 

Podobné články