Zmiešame vlažnú vodu, droždie a cukor a počkáme, kým droždie nezačne pracovať. Vo veľkej mise zmiešame múky, vločky, soľ, olej, ocot, semienka a pridáme aj „kvások“. V tejto miske alebo v kuchynskom robote vypracujeme cesto. Potom ho prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť asi hodinu a pol. Nakysnuté cesto preložíme do vymastenej a múkou vysypanej chlebíkovej formy a môžeme ho ešte posypať semienkami. Necháme ho ešte 15-20 minút podkysnúť.
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov a chlebík v nej pečieme prikrytý cca 40 minút. Ďalších 15-20 minút pečieme odokrytý, aby sa nám zapiekla aj kôrka (prispôsobiť podľa vašej rúry). Chlebík vyberieme, zabalíme do utierky a necháme pred podávaním ešte mierne vychladnúť.