Ingrediencie

110 g masla izbovej teploty

100 g čokolády

80 g SweetFamily hnedého cukru

180 g hladkej múky

2 ČL mletej škorice

1/2 ČL perníkového korenia (voliteľné)

1 žĺtok

SweetFamily hnedý cukor na obalenie

Škoricové koláčiky s čokoládou

Recepty Stvory z kuchyne - 06.12.2017 20:59  

Škoricové koláčiky s čokoládou

 

Z masla, cukru, žĺtku, múky, mletej škorice a perníkového korenia si vypracujeme cesto, ktoré by sa nemalo lepiť na ruky. Vystelieme si plech s papierom na pečenie.

Z cesta si odtrhávame malé časti, z ktorých vytvarujeme malé guličky, ktoré obaľujeme v hnedom cukre. Tie položíme na plech, sploštíme jemne a do stredu urobíme palcom jamku. Takto spracujeme celé cesto.

Plech vložíme na 60 minút do chladničky. Rúru si vyhrejeme na 180 °C a koláčiky pečieme 15 minút. Necháme vychladnúť na plechu. Keď sú koláčiky studené, plníme ich roztopenou čokoládou.

 

Komentáre

 
 

Podobné články