Ingrediencie
Na korpus:
- 170g maslových sušienok
- 40g kokosu
- 70g orechov
- cca 100-120g masla
Na plnku:
- 350g krémového syra Philadelphia
- 6 žĺtkov
- 180-200ml čerstvo vytlačenej limetkovej šťavy
- 2 kopcovité PL hladkej múky
- 1 plechovka kondenzovaného sladeného mlieka
- nastrúhaná kôra z 2 limetiek
Na bielkovú penu:
- 150g SweetFamily kryštálového cukru
- 2 bielky
Na korpus si pomelieme sušienky, kokos a orechy a zalejeme ich rozpusteným maslom. Túto hmotu natlačíme na dno 22-23 cm tortovej formy (môžete aj vystlať papierom na pečenie, ľahšie sa po upečení premiestňuje). Rúru zapneme na 160 °C. Na dno rúry uložíme stredne veľký plech naplnený studenou vodou. Na plnku si vyšľaháme krémový syr s kondenzovaným mliekom, pridáme žĺtka, limetkovú šťavu a kôru a 2 lyžice múky. Nalejeme na korpus a dáme piecť na 45-50 minút. Po upečení vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a uložíme d chladničky (najlepšie cez noc).
Na druhý deň pripravíme penu – v malom hrnci necháme zovrieť vodu, v kovovej alebo sklenenej mise začneme šľahať bielka a pridáme cukor (šľaháme asi 2 minúty) a potom misku uložíme nad vriaci hrniec, ktorý medzitým vypneme. Takto šľaháme penu cca 10 minút. Po tomto čase bude hustá, lesklá, pevná. Dáme ju do ozdobného sáčku a nanesieme na vrch cheesecaku. Môžeme zapiecť pár minút v rúre alebo použijeme flambovaciu pištoľ.
Zdieľať