Ingrediencie

500 g mascarpone

180 g ovsené keksíky

160 g SweetFamily práškového cukru

300 g tekvicové pyré

120 g cream cheese/krémový syr

150 g kvalitnej čokolády

60 g rozpustené maslo

4 stredne veľké vajíčka

Tekvicový cheesecake s čokoládou

Recept The story of a cake - 11.01.2019 09:21  

Tekvicový cheesecake s čokoládou

 

Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si formu na pečenie 22 cm.  Pripravíme si keksíkový základ. Teda rozmixujeme keksíky nadrobno a zmiešame ich s rozpusteným maslom. Hmotu natlačíme na dno formy. Dáme piecť na 8-10 minút. Medzitým si vyšľaháme vajíčka s cukrom. Pridáme mascarpone, cream cheese/krémový syr a nakoniec prišľaháme aj pyré. Samostatne si rozpustíme čokoládu a keď mierne vychladne, pridáme k nej pár lyžíc tekvicového cesta a premiešame. Na mierne vychladnutý keksíkový korpus nalejeme tekvicovú hmotu a lyžičkou ukladáme kôpky čokoládovej hmoty. Špajdľou prejdeme celé cesto a pokúsime sa takto vytvoriť "mramorový vzor".

 

Formu vložíme do rúry, teplotu stiahneme na 170 stupňov a pečieme približne hodinku. Koláč sa aj po upečení bude ešte trochu triasť. Cheesecake treba nechať vychladnúť (najlepšie aj v rúre) a vychladnutý ešte uložiť do chladničky, aby nám dobre zatuhol.

 

Komentáre

 
 

Podobné články