Ingrediencie:

Suroviny na cesto:

2 vajcia

170 g masla

100 g práškového cukru

100 g trstinového cukru

230 g hladkej múky

200 g bielej čokolády

*Z uvedeného množstva pripravíte približne 16 kusov.

Blondies

- 25.05.2022 10:40  

Klasické brownies sú v našich kuchyniach už pomerne známe. Čo tak ale vyskúšať ich variant vo svetlej blond verzii s použitím bielej čokolády? Nechajte sa zlákať na šťavnato vláčne cesto, ktoré ulahodí nejednému maškrtnému jazýčku. Inšpirujte sa naším receptom na blondies. 

 

Postup:

 
  • Maslo so 100 g bielej čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli. 
  • Vajíčka s cukrami vymiešame do peny a pridáme vychladnuté rozpustené maslo s čokoládou. 
  • Nakoniec primiešame múku, soľ a zvyšnú bielu čokoládu nakrájanú na malé kúsky.
  • Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie s rozmermi 20 × 20 cm pri teplote 155 °C približne 20 – 25 minút.

Dobré rady na záver: 

  • Pri príprave cesta si dajte záležať na dôkladnom premiešaní surovín – najmä po pridaní múky, aby vám v ceste nezostali hrudky. 
  • Koláč nechajte pred krájaním dobre vychladnúť, bude sa vám s ním lepšie pracovať. 
  • Ak chcete blondies osviežiť, môžete navrch pred pečením pridať mrazené ovocie – napr. čučoriedky, ríbezle, maliny, prípadne iné bobuľovité ovocie, ktoré máte radi. 
  • Blondies sú vďaka bielej čokoláde skutočne sladkou maškrtou, preto ich stačí nakrájať na menšie porcie – štvorčeky. 
  • Ak chcete koláčik povýšiť ešte o stupeň vyššie, pridajte k nemu pri servírovaní napríklad kopček kyslastej malinovej či citrónovej zmrzliny. 

Budeme veľmi radi, ak náš recept na blondies vyskúšate a podelíte sa o skúsenosti, prípadne tipy na jeho vylepšenie. Prajeme príjemné maškrtenie. :)

 

Komentáre

 
 

Podobné články