Jablkovo-škoricový cheesecake do pohárov

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Rýchly tvarohový dezert v kombinácii s jablkami a škoricou je ideálnym spestrením jesenných dní. Stačí pár ingrediencií a sladké potešenie pre rodinu či hostí je na svete. Recept na nepečený cheesecake do pohárov si zaručene obľúbite.

Ingrediencie

Sušienková spodná vrstva:

  • 150g celozrnných maslových sušienok
  • 70g masla
  • štipka soli

Tvarohová stredná vrstva:

  • 300g roztierateľného tvarohu
  • 300g kyslej smotany
  • 200g krémového syra
  • 70g práškového cukru
  • 1PL citrónovej šťavy
  • ¼ČL mletej škorice

Jablková vrchná vrstva:

  • 2 stredné jablká
  • 1dl vody
  • 2PL citrónovej šťavy
  • 1PL trstinového cukru
  • 1PL medu
  • ⅓ČL mletej škorice

* Z uvedeného množstva surovín pripravíte 4 porcie 180 ml pohárov.

Postup:

  • Maslové sušienky rozomelieme v mlynčeku, spojíme s roztopeným maslom a štipkou soli.
  • Zhotovenou sušienkovou zmesou vytvoríme prvú vrstvu na dne pohárikov.
  • Všetky ingrediencie na tvarohovú plnku zmiešame do hladkého krému a navrstvíme na sušienkovú zmes. Následne dáme zachladiť.
  • Jablká nakrájame na malé kocky a preložíme do hrnca. Podlejeme vodou, pridáme trstinový cukor, med, škoricu, citrónovú šťavu a necháme chvíľu podusiť pod pokrievkou.

Tip

Identický postup môžete zvoliť aj pri príprave hrušiek, ktoré sa ku kombinácii zvolených ingrediencií budú tiež hodiť.

  • Pokrievku neskôr odložíme a prebytočnú vodu necháme odpariť.
  • Vychladnutú jablkovú zmes nanesieme na tvarohovú a môžeme podávať. Na dozdobenie použijeme kúsky celej škorice.

Dobré rady na záver:

  • Pri príprave tvarohovej plnky je ako alternatíva tvarohu populárny a často využívaný aj krémový syr Philadelphia. Pokojne však môžete namiesto neho zvoliť aj klasické mascarpone. Všetko závisí od vašich preferencií.
  • Pokiaľ vám to veľkosť pohárov umožní, vrstvenie sušienkovej a tvarohovej zmesi môžete znásobiť.
  • Ak sa dezert chystáte pripravovať vo väčšom množstve, viete si zmes sušienok a tvarohovej plnky nachystať vopred do pohárov a uskladniť v chladničke. Na druhý deň stačí pripraviť čerstvú jablkovú zmes, nechať ju dobre vychladnúť a servírovať priamo do pohárov.
  • Ak doma nemáte mlynček, sušienky môžete rozdrviť aj pomocou tĺčika na mäso. Použiť môžete aj pohár, ktorý má hrubé dno. Ním tiež viete sušienky poroztláčať do požadovanej konzistencie. Výbornou pomôckou pri tejto činnosti môže byť aj mažiar na korenie.
  • Ak chcete, aby pôsobil dezert luxusne, navrstviť ho môžete do pohárov na víno alebo martini. Fantázii sa medze nekladú.

Vyskúšali ste už prípravu tohto rýchleho dezertu, alebo zostávate verní klasickej verzii cheesecaku? Podeľte sa s nami o vaše skúsenosti, ale i tipy na vylepšenie.

Zdieľať

Vložiť komentár