Ingrediencie

Na cesto:

270 g hladkej múky

400 g jahôd

130 g SweetFamily Retro hrubého kryštálového cukru

60 g masla

250 ml bieleho jogurtu

1 ČL vanilkového extraktu

1 ČL kypriaceho prášku

1 vajíčko

Na mrveničku

80 g SweetFamily Retro hrubého kryštálového cukru

80 g hladkej múky

60 g masla

Jahodový koláč s mrveničkou

AngieBakes - 11.01.2019 10:14  

Jahodový koláč s mrveničkou

 

Rúru si zapneme na 180 stupňov. Tortovú formu 24 cm vystelieme papierom na pečenie. V mise vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým extraktom, potom pridáme aj vajíčko a jogurt a prešľaháme. Múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame k zmesi. Nalejeme do tortovej formy.

 

Jahody umyjeme a pokrájame na malé kúsky. Nahusto poukladáme na vrch cesta. Na mrveničku si v mise rozmrvíme múku s cukrom a maslom a pospeme vrch koláča. Dáme piecť na cca 50 minút.

 

Komentáre

 
 

Podobné články