Jahodový koláč s mrveničkou

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

Cesto:

  • 550g jahôd
  • 100g masla
  • 120g trstinového cukru
  • 250g polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • citrónová kôra z bio citróna
  • štipka vanilky
  • 3 vajcia
  • 130ml mlieka

Mrvenička:

  • 3PL polohrubej múky
  • 3PL kryštálového cukru
  • 1,5PL mäkkého masla

Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a pridávame vajce po jednom. Následne pridáme mlieko, citrónovú kôru, vanilku a nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do formy 20×30 cm alebo do tortovej formy s priemerom 24 cm. Navrch rovnomerne poukladáme nakrájané jahody. Na prípravu mrveničky použijeme maslo, cukor a múku si vidličkou a prstami zmiešame. Mrveničkou posypeme koláč. Pečieme asi 45 minút v predhriatej rúre na 180°C. Po dopečení necháme koláč celkom vychladnúť a potom krájame.

Zdieľať

Vložiť komentár