Ingrediencie

1 vianočka

1 vajce

2 hrudkovité tvarohy

1 vanilkový cukor

4 jablká

nastrúhaná citrónová kôra z ½ citróna

Žemľovka (recept Sladkej babky)

- 19.10.2020 13:43  

 

Najprv si udusíme 4 očistené jablká, ktoré nakrájame na osminky. Uložíme ich do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme polievkovú lyžicu kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, zamiešame a varíme asi 5 minút kým jablká nezmäknú.

Vianočku pokrájame na 1-1,5 cm plátky, ktoré namáčame v mlieku s vajcom a vanilkovým cukrom. Polovicu uložíme do misy z jánskeho skla, na to dáme vrstvu tvarohu z 2 tvarohov, následne na to dáme udusené jablká a druhú vrstvu namočených vianočkových plátkov. Pečieme v predhriatej rúre na 170°C 20-25 minút. Podávame poliate šťavou z jabĺk.

Tip na záver: Vyšľaháme si 1 šľahačkovú smotanu s vanilkovým cukrom a 1 vajcom. Následne ňou môžeme zaliať žemľovku.

 

Komentáre

 
 

Podobné články