Ingrediencie

300 ghladkej múky

50 gdetskej krupice

1balík kypriaceho prášku

4vajíčka

120 gSweetFamily kryštálového cukru

1lyžička vanilkového extraktu

2veľké jablká

200 mlbieleho jogurtu

50 mloleja

100 gmletého maku + 2 lyžice mlieka

Jablkovo-maková bábovka

AngieBakes - 10.01.2019 17:25  

Rúru zapneme na 180°C. V jednej miske zmiešame múku. krupicu a kypriaci prášok. V druhej miske vyšľaháme do peny celé vajíčka s cukrom a vanilkovým extraktom. Pridáme olej, jogurt a nastrúhané jablká (bez šťavy). Primiešame múčnu zmes a toto cesto rozdelíme na dve polovice. Do druhej primiešame mak a mlieko. Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme strúhankou a striedavo lejeme biele cesto a makové cesto. Dáme piecť na cca 40 minút.

Po upečení necháme vychladnúť. Vyklopíme z formy a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

 

Komentáre

 
 

Podobné články