Ingrediencie

300 g hladkej múky

120 g SweetFamily kryštálového cukru

100 g mletého maku + 2 PL mlieka

50 g detskej krupice

1 ČL vanilkového extraktu

200 ml bieleho jogurtu

50 ml oleja

1 balík kypriaceho prášku

4 vajíčka

2 veľké jablká

Jablkovo-maková bábovka

AngieBakes - 10.01.2019 17:25  

Jablkovo-maková bábovka

 

Rúru zapneme na 180°C. V jednej miske zmiešame múku. krupicu a kypriaci prášok. V druhej miske vyšľaháme do peny celé vajíčka s cukrom a vanilkovým extraktom. Pridáme olej, jogurt a nastrúhané jablká (bez šťavy). Primiešame múčnu zmes a toto cesto rozdelíme na dve polovice. Do druhej primiešame mak a mlieko. Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme strúhankou a striedavo lejeme biele cesto a makové cesto. Dáme piecť na cca 40 minút.

 

Po upečení necháme vychladnúť. Vyklopíme z formy a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

 

Komentáre

 
 

Podobné články