Malinovo-ríbezľová nepečená torta

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

  • 350g bieleho jogurtu
  • 250g mascarpone
  • 120g SweetFamily práškového cukru
  • 130g maslových sušienok
  • 100g ríbezlí
  • 60g rozpusteného masla
  • 60g malín – rozmixovaných
  • 1 balík želatínového stužovača za studena
  • podlhovasté piškóty a maliny na ozdobenie

Postup

Malú tortovú formu 18 cm vystelieme papierom na pečenie. Keksíky si zomelieme na jemno, primiešame rozpustené maslo a spracujeme rukou. Natlačíme na dno tortovej formy, uložíme do chladničky. Mascarpone si vyšľaháme s jogurtom a cukrom, primiešame 60 g rozmixovaných malín, premiešame spolu. Pridáme aj želatínový stužovač pripravený podľa návodu alebo len tak priamo z balíka prisypeme (fungujú obe možnosti). Nakoniec do plnky primiešame ríbezle a nalejeme na keksíkový korpus. Uložíme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc. Vyberieme z chladničky, mokrým nožom opatrne prejdeme po okrajoch formy a odopneme ju. Obložíme cca na polovicu nakrájanými podlhovastými piškótami a ozdobíme malinami.

Zdieľať

Vložiť komentár