Ingrediencie

Cesto:

140 g SweetFamily hnedého cukru

130 g hladkej špaldovej múky

85 g mletých vlašských orechov alebo mandlí

1,5 dl kokosového oleja

1 ČL prášku do pečiva

1 ČL škorice

½ ČL sódy bikarbóny

3 až 4 stredne veľké mrkvy, nastrúhané najemno

3 vajcia

štipka soli

Cheesecake vrstva:

500 g mascarpone

75 g SweetFamily hnedého cukru

150 ml kyslej smotany

1 ČL vanilkového extraktu

3 menšie vajcia

šťava z ½ limetky

Mrkvový cheesecake

Recept The story of a cake - 11.01.2019 11:28  

Mrkvový cheesecake

 

Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si formu na pečenie s priemerom 22 cm, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Vyšľaháme si vajcia s cukrom dopenista.  Prišľaháme kokosový olej a primiešame nastrúhanú mrkvu. Samostatne zmiešame múku s orechmi, práškom do pečiva, sódou, soľou, škoricou. Túto suchú zmes primiešame k mokrej a premiešame. Cesto nalejeme do formy a pečieme cca 20 – 25 minút pri teplote 180 stupňov.

 

Hotový korpus necháme vychladnúť. Pripravíme si cheesecake vrstvu. Vyšľaháme mascarpone s cukrom. Pridáme kyslú smotanu a postupne aj všetky vajcia. Všetko opriadne premiešame. Pridáme vanilkový extrakt a šťavu z pol limetky. Cheesecake vrstva bude trošku riedka, ale tak to má byť. Nalejeme ju na mrkvový korpus a opäť vložíme do rúry.  Teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme cca 45-50 minút, kým nezačne vrchná vrstva chytať zlatistú farbu. Cheesecake vrstva sa bude aj tak ešte trošku triasť, ale rúru vypneme a koláč necháme chvíľu v rúre.

 

Vyberieme, necháme ho vychladnúť a potom vložíme do chladničky, aby stuhol. Hotový koláčik môžeme ozdobiť mletými vlašskými orechmi.

 

Komentáre

 
 

Podobné články