Droždie rozmrvíme v mlieku s pridaním 1 lyžice cukru a necháme pár minút kysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, žĺtka a napokon aj nakysnuté droždie. Cesto miesime rukou alebo mixérom, až kým nebude úplne hladké a bude sa odliepať od dna misy. Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme hodinu odležať na teplom mieste, kým zdvojnásobí svoju veľkosť.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rukou chvíľu pomiesime a potom vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Potrieme maslovým krémom a zrolujeme z dlhšej strany. Nakrájame na 2,5 cm kolieska a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba.
Vrch posypeme orechmi zmiešanými s cukrom a necháme ešte pol hodinu kysnúť. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Slimáky dáme piecť na cca 20 minút - alebo kým nebudú zlatohnedé. V polovici pečenia vyberieme z rúry a polejeme ich vlažným mliekom zmiešaným s vanilkovým cukrom. Z tejto dávky vyjde cca 15 kusov.