Ingrediencie

Na cesto:

300 g hladkej múky

20 g droždia

100 ml mlieka

1 PL SweetFamily kryštálového cukru

2 žĺtka

štipka soli

Na plnku:

100 g masla

2 PL SweetFamily kryštálového cukru

Na posypanie:

3 PL mletých orechov

3 PL SweetFamily Retro hrubého kryštálového cukru

Na poliatie:

70 ml mlieka

7 ČL vanilkového cukru

Orechové slimáky

AngieBakes - 11.01.2019 10:19  

Orechové slimáky

 

Droždie rozmrvíme v mlieku s pridaním 1 lyžice cukru a necháme pár minút kysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, žĺtka a napokon aj nakysnuté droždie. Cesto miesime rukou alebo mixérom, až kým nebude úplne hladké a bude sa odliepať od dna misy. Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme hodinu odležať na teplom mieste, kým zdvojnásobí svoju veľkosť.

 

Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rukou chvíľu pomiesime a potom vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Potrieme maslovým krémom a zrolujeme z dlhšej strany. Nakrájame na 2,5 cm kolieska a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba.

 

Vrch posypeme orechmi zmiešanými s cukrom a necháme ešte pol hodinu kysnúť. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Slimáky dáme piecť na cca 20 minút - alebo kým nebudú zlatohnedé. V polovici pečenia vyberieme z rúry a polejeme ich vlažným mliekom zmiešaným s vanilkovým cukrom. Z tejto dávky vyjde cca 15 kusov.

 

Komentáre

 
 

Podobné články