Ingrediencie

Potrebujeme plech na pečenie s rozmermi cca 40 cm x 36 cm

250 gricotty alebo nátierkového masla bez príchute

200 gčokolády na varenie

150 gkryštálového cukru

100 gnasekaných vlašských orechov

150 ml 33% smotany na šľahanie

2 PL masla

2 PL mlieka

1 PL zemiakového škrobu

2 PLpráškového cukru

4bielky

1vanilkový cukor

Snehovo-oriešková roláda (recept Sladkej babky)

- 15.04.2019 00:00  

Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky s kryštálovým a vanilkovým cukrom šľaháme a postupne pridávame zemiakový škrob. Vyšľahaný sneh vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme po celom plechu. Snehovú vrstvu posypeme nasekanými vlašskými orechmi a 15-20 minút pečieme na 180 °C. Hotovú snehovú vrstvu prikryjeme papierom na pečenie a vyklopíme ju von z plechu. Nad parou si rozpustíme 200 g čokolády na varenie. Do rozpustenej vlažnej čokolády vmiešame 2 PL mlieka a 2 PL masla. Upečené cesto potrieme čokoládou. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme ricottu a vymixovanú hmotu rozotrieme na čokoládovú vrstvu. Pomocou papiera na pečenie cesto zviniemedo rolády a dáme vychladiť do chladničky.

 

Komentáre

 
 

Podobné články