Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky s kryštálovým a vanilkovým cukrom šľaháme a postupne pridávame zemiakový škrob. Vyšľahaný sneh vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme po celom plechu. Snehovú vrstvu posypeme nasekanými vlašskými orechmi a 15-20 minút pečieme na 180 °C. Hotovú snehovú vrstvu prikryjeme papierom na pečenie a vyklopíme ju von z plechu. Nad parou si rozpustíme 200 g čokolády na varenie. Do rozpustenej vlažnej čokolády vmiešame 2 PL mlieka a 2 PL masla. Upečené cesto potrieme čokoládou. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme ricottu a vymixovanú hmotu rozotrieme na čokoládovú vrstvu. Pomocou papiera na pečenie cesto zviniemedo rolády a dáme vychladiť do chladničky.