Ingrediencie

Na cesto:

150 ghladkej múky

30 gSweetFamily práškového cukru

60 gstudeného masla

1vajíčko

Na krém:

1balík vanilkového pudingového prášku

250 mlmlieka

150 mlvaječného likéru

2-3lyžice SweetFamily kryštálového cukru

150 mlsmotany na šľahanie

Tartaletky s pudingom z vaječného likéru

AngieBakes - 11.01.2019 11:18  

Múku zmiešame s práškovým cukrom, pridáme nakrájané maslo a vajíčko a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a uložíme na hodinu do chladničky. Rúru zapneme na 180 stupňov. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho kruhy, ktoré uložíme do formičiek na tartaletky (s priemerom 10 cm). Popicháme dno vidličkou, uložíme na ne nastrihaný papier na pečenie a zaťažíme suchým bôbom. Takto dáme piecť na 15 minút, potom papier aj s bôbom odstránime a ešte dopekáme 5 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť.

Na plnku si do hrnca nalejeme 200 ml mlieka, vaječný likér a cukor a začneme variť. Vo zvyšnom mlieku vymiešame pudingový prášok. Keď už mlieko s likérom začne vrieť, prilejeme pudingový prášok rozmiešaný v mlieku a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Týmto pudingom naplníme pripravené tartaletky a necháme vychladnúť. Pred podávaním vyšľaháme smotanu do tuha a ozdobíme vrch tartaletiek. Z tejto dávky vyjdú 4 tartaletky.

 

Komentáre

 
 

Podobné články