Vyšľaháme si vajce s cukrom, pridáme olej, mlieko, tekvicové pyré a do tejto tekutej zmesi postupne zamiešame múku s práškom do pečiva, sódou, soľou a škoricou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré plníme do košíčkov a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov približne 15-20 minút. Po upečení necháme vychladnúť a zdobíme krémom, na ktorý vyšľaháme krémový syr s cukrom a pomarančovou kôrou. Na záver ozdobíme fondánovými tekvičkami!
Ako si pripravíme tekvicové pyré? Tekvicové pyré si pripravíme tak, že tekvicu (dá sa použiť napr. hokkaido, maslová či halloweenska) rozkrojíme, zbavíme vláknitého stredu, nakrájame na menšie (cca 15 – 20 cm) kúsky, ktoré poukladáme na plech šupkou hore. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 45 minút. Tekvica je upečená, ak do nej pichneme vidličkou a tá hladko prejde. Necháme ju mierne vychladnúť, zbavíme šupky, pokrájame na malé kúsky a rozmixujeme do hladka. V prípade potreby pyré rozriedime trochou vody.