Ingrediencie:

125 g maslových celozrnných sušienok

50 g masla

350 g + 200 g čučoriedok

50 g kryštálového cukru

50 g práškového cukru

100 g bielej čokolády

400 g krémového syra

100 g roztierateľného tvarohu

200 ml smotany 40%

šťava z 1/2 citróna

Čučoriedkový cheesecake

- 23.07.2021 10:10  

 

350 g čučoriedok si zmiešame s kryštálovým cukrom a citrónovou šťavou a uvaríme mierne hustú zmes. V zmesi roztopíme a zamiešame bielu čokoládu. Odoberieme 3 lyžice a dáme bokom. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

Sušienky rozdrvíme a spojíme s roztopeným maslom. Rovnomerne uložíme na dno formy s priemerom 18 cm. Dáme zachladiť aspoň na 30 minút.

Tvaroh, krémový syr, práškový cukor a čučoriedkovú zmes zmiešame a následne zľahka primiešame do polotuha vyšľahanú šľahačku. Zmes prenesieme na vychladnutý korpus a necháme vychladiť aspoň 10 hodín. Nakoniec na cheesecake nanesieme zvyšnú časť čučoriedkovej zmesi a ozdobíme čerstvými čučoriedkami.

 

Komentáre

 
 

Podobné články