Ingrediencie

Korpus:

5 bielkov

250 g krupicového cukru

2 PL citrónovej šťavy

1 PL zemiakového škrobu

Plnka:

250 g mascarpone

150 ml 33 % smotany na šľahanie

20 g krupicového cukru

Na dozdobenie:

250 g čerstvých jahôd

125 g čerstvých malín

* Z uvedeného množstva vznikne približne 10 porcií rolády.

Pavlova roláda

- 07.06.2023 10:00  

Plnka z mascarpone doplnená kúskami čerstvých jahôd a zabalená v krehkom snehovom pláte. Reč je o Pavlovovej roláde, ktorá vás poteší chrumkavou štruktúrou navrchu a jemnosťou vnútri. Táto elegantná „pani“ mini pavloviek sa teší veľkej obľube a nemala by chýbať na vašom stole na najbližšej rodinnej oslave či posedení s priateľmi. Vyzerá a chutí úžasne. Presvedčte sa a pripravte si ju podľa nášho receptu.

 

Postup:

 
  • Bielky s cukrom a citrónovou šťavou šľaháme na malých otáčkach približne 7 minút, až kým nevznikne lesklý a tuhý sneh.
  • Pridáme škrob, zvýšime otáčky a šľaháme do tuhej peny
  • Penu presunieme na plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme špachtľou približne do rozmeru 25 × 35 cm. 
  • Pečieme pri 180 °C 10 minút, potom teplotu znížime na 130 °C a dopekáme 20 minút. 
  • Upečený korpus ešte za tepla zrolujeme a necháme vychladnúť. 
  • Plnku pripravíme vymiešaním smotany na šľahanie, mascarpone a cukru. 
  • Plnku nanesieme na odrolovaný vychladnutý korpus, časť jahôd nakrájaných na malé kúsky naň poukladáme a zrolujeme. 
  • Roládu dáme zachladiť zhruba na 2 hodiny a dozdobíme čerstvým ovocím.

Buchtová sladká dielňa radí: Pri zdobení Pavlovovej rolády dáme navrch trošku zvyšného krému, aby ovocie dobre držalo.

Dobré rady na záver:

  • Bielky musia byť vyšľahané do poriadne tuhej penysneh by mal na metličke zo šľahača držať a nepadnúť.
  • Pri pečení Pavlovovej rolády berte do úvahy svoju rúru, nie každá pečie rovnako.
  • Snažte sa, aby ste mali rovnaký rozmer rozotretej bielkovej peny na plechu. Vtedy bude mať roláda správnu hrúbku a bude sa vám s ňou dobre pracovať.
 

Komentáre

 
 

Podobné články