Ingrediencie

Kvások:

1/4kocky droždia

1 PLmúky

1 PLcukru SweetFamily hrubý kryštál

40 mlvlažného mlieka

Cesto:

170 gmúky (ja som použila 1:1 špaldovú a klasickú pšeničnú)

2 PLcukru SweetFamily hrubý kryštál

50 mlmlieka

1celé vajce

štipka soli

30 mlrastlinného oleja alebo 30 g rozpusteného masla

1 ČLkardamonu (môže byť aj škorica)

Štipka mletého zázvoru

Náplň:

250 gjabĺk nakrájaných na plátky

40 mlmlieka

½sáčku pudingu (napr. vanilkového)

160 mlkyslej smotany

50 gcukru SweetFamily práškový

1rozšľahané vajce

1 ČLkardamonu (môže byť aj škorica)

Mandľová posýpka:

50 govsených vločiek

35 gcukru SweetFamily práškový

30 gmasla

Hrsť mandľových lupienkov

Kysnutý jablkáč s mandľovou posýpkou

Recept The story of a cake - 11.01.2019 13:06  

Pripravíme si okrúhlu formu 26 cm alebo menší obdĺžnikový plech

Zmiešame všetky ingrediencie na kvások a necháme ho asi 10 minút pracovať. Zmiešame všetky ingrediencie na cesto a nakoniec pridáme aj kvások. Ak je potrebné, pridáme ešte trocha múky. Vymiesime vareškou alebo v kuchynskom robote. Cesto zakryjeme utierkou a necháme nakysnúť.

Medzitým si nakrájame jablká. Pripravíme si aj náplň. Zmiešame mlieko, v ktorom sme rozmiešali puding s kyslou smotanou, cukrom, pridáme aj vajce a kardamón. Nakysnuté cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy (26 cm okrúhlej formy alebo na menší obdĺžnikový plech) na pečenie. Roztiahneme po celej ploche tak, aby bolo skôr tenšie. Necháme ešte chvíľu podkysnúť. Na cesto naukladáme jablká, zalejeme náplňou a posypeme posýpkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca na 25 minút.

 

Komentáre

 
 

Podobné články