Ingrediencie

100 g min. 70% horkej čokolády

30 g masla

10 g hladkej múky

2 PL SweetFamily kryštálového cukru

2 vajíčka

štipka soli

maliny na ozdobenie

SweetFamily práškový cukor na posypanie

Čokoládové suflé

AngieBakes - 11.01.2019 11:05  

Čokoládové suflé

 

Rúru si zapneme na 240°C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Dva kruhy o priemere 8 cm a výšky 4-5 cm vymažeme zvnútra maslom a vysypeme kakaom a uložíme na plech (ak také nemáme, môžeme ich pripraviť aj v keramických miskách alebo v plechu na muffiny).

 

Najprv si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom. Odstavíme a necháme trocha vychladnúť. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme so štipkou soli a postupne pridávame cukor do hustého snehu. Žĺtka primiešame do rozpustenej čokolády. Tuhý sneh opatrne lopatkou primiešame k čokoláde a nakoniec pridáme aj múku. Toto cesto nalejeme do pripravených kruhov uložených na plechu (do keramických misiek alebo do plechu na muffiny).

 

Dáme piecť na cca 5 minút, vyberieme, necháme 2 minúty odstáť a potom opatrne s nožom prejdeme zvnútra kruhu a dáme ho dole. Každé suflé jemne podberieme zospodku lopatkou a prenesieme na tanier. Ozdobíme malinami a posypeme práškovým cukrom. Z tejto dávky vyjdú 2 kusy (v prípade keramickej formy 3).

 

Komentáre

 
 

Podobné články