Ingrediencie

Na cesto:

110 g cukru SweetFamily hrubý kryštál

90 g polohrubej múky

2 PL rastlinného oleja

1 PL teplej vody

2 PL kakaa

5 vajec ( samostatne bielky, žĺtky)

Na krém:

250 g mascarpone

125 g gaštanového pyré

30 g nasekanej 60% čokolády

50-60 ml šľahačkovej smotany

1 PL SweetFamily práškový cukor (alebo podľa chuti)

Gaštanová roláda s kúskami čokolády

Recept The story of a cake - 11.01.2019 12:51  

Gaštanová roláda s kúskami čokolády

 

Pripravíme si veľký plech s papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Vyšľaháme žĺtky s cukrom dopenista. Pridáme olej, vodu. Primiešame múku a kakao. Jemne vmiešame aj vyšľahané bielky. Cesto vylejeme na plech, zarovnáme a dáme piecť na cca 8-10 min. Upečené cesto zvinieme a zabalíme do vlhkej utierky. Necháme mierne vychladnúť.

 

Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme mascarpone s gaštanovým pyré a cukrom. Krém bude dosť hustý, preto odporúčam ešte prišľahať 50-60 ml šľahačkovej smotany na zjemnenie.  Keď nám cesto jemne vychladlo, natrieme ho gaštanovým krémom a posypeme nasekanou čokoládou. Odstránime papier a cesto s krémom zvinieme do rolády. Dáme do chladničky stuhnúť na cca 2-3 hodiny.

TIP: Hotovú roládu môžeme poprášiť cukrom alebo poliať bielou čokoládou a posypať čokoládovými

 

Komentáre

 
 

Podobné články