Ingrediencie

250 g hladkej múky

150 g mletých mandlí

100 g masla

150 g SweetFamily kryštálového cukru

100 ml smotany na šľahanie

1/2 ČL mandľovej arómy

3 vajíčka

1 balík kypriaceho prášku

práškový cukor SweetFamily na posypanie

Jemná mandľová bábovka

AngieBakes - 11.01.2019 07:46  

Jemná mandľová bábovka

 

Rúru si predhrejeme na 180°C. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vajíčka, mandľovú arómu a prilejeme smotanu na šľahanie. Múku zmiešame s kypriacim práškom a mletými mandľami, pridáme k zmesi a premiešame. Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme múkou a pomocou lyžice do nej rovnomerne rozotrieme cesto. Dáme piecť na cca 50 minút a ak by počas pečenia príliš hnedol vrch, tak prikryjeme papierom na pečenie.

 

Po upečení vyberieme a necháme pár minút chladnúť vo forme a potom opatrne vyklopíme na tanier. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

 

 

Komentáre

 
 

Podobné články